+36-20-9233930 info@moonlighthunting.eu

Dámszarvas vadászat

Dámszarvas vadászati lehetőség Magyarországon!

Dámszarvas, vagy más néven dámvad a hazai vadfajaink egyike. A gímszarvasnál kisebb, zömökebb testfelépítésű szarvasféle. Agancsformája is eltér a gímszarvasétól, a középág felett ún. lapát kezdődik, ezért agancsát dámlapátnak is hívják. Szőre rozsdavörös, krémszínű pettyekkel. A nyakon és a háton sötétszínű hátcsík húzódik. Rozsdavörös színen kívül találkozhatunk a dámvad fekete és ritkán fehér színű színváltozatával is.

Származása, egyes kutatók szerint az utolsó jégkorszakig honos volt Közép-Európában is, mások szerint ebben az időszakban még nem fordult elő nálunk ez a faj. Közelebbi múltba visszatekintve, azt láthatjuk, hogy a dámvad Kis-Ázsiában és Dél-Európában élte túl a legutolsó jégkorszakot és innen, részben emberi segítséggel elterjedve népesítette ismét az öreg kontinens többi részét.

Magyarországra való betelepítésének ideje, akárcsak honosságának kérdése, vitatott, valószínűleg Mátyás király vagy az Anjou-királyok idejében telepítették be újra hazánkba. Azóta igen szép “karriert futott be” a magyarországi dám állomány. A trófea világ ranglistáján szép eredményeket ér el országunk.

dámszarvas

Vadászati idény

I

Dámbika

október 1. – február utolsó napja

I

Érett bika

október 1. – november 30.

I

Tehén, -ünő

október 1. – január 31.

I

Borjú

október 1. – február utolsó

Vadászati lehetőség 2020-ra és 2021-re!

Vadászati lehetőségekről kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Dámszarvas vadászat

Kérjük, adja meg adatait és a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Dámszarvasvadászat

A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában.